Alternatievenonderzoeksfase Noord-Zuid officieel van start gegaan

Op 3 maart 2020

GREENVILLE - Op dinsdag 3 maart werd er in aanwezigheid van ministers Zuhal Demir, Lydia Peeters en de leden van de gemeenteraad het officiële startschot gegeven van de onderzoeksfase. Er liggen nu 7 alternatieven voor de definitieve Noord-Zuidverbinding op tafel. 

De Werkvennootschap, het Departement Omgeving, Infrabel en het studieteam Studio NZL starten hiermee hun ronde om de verschillende alternatieven voor te stellen aan het grote publiek. Dit doen ze via de alternatievenonderzoeksnota (AON).

Iedere burger kan hierop opmerkingen formuleren. Onder andere de effecten van de alternatieven op het milieu en de omgeving en het kostenplaatje worden in dat onderzoek bekeken. In het voorjaar van 2021 stelt het projectteam één breed gedragen voorkeursalternatief voor aan de Vlaamse Regering. Die zal dan op basis van een goed afgewogen kader beslissen. Dankzij een infomarkt op vijf locatie langs de Noord-Zuid (onder meer in Greenville) krijgen geïnteresseerden meer informatie over de alternatieven, het onderzoek en de planning.

Voor een samenvatting van de alternatievenonderzoeksnota kan je er de brochure 'Samen geraken we er wel' op naslaan. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is