Professioneel bestuur, gekoppeld aan rechten en plichten!

Op 8 oktober 2012

N-VA gaat voor een professioneel bestuur, gekoppeld aan rechten en plichten voor elke inwoner van de gemeente!

Eén van de opvallende speerpunten in het programma van N-VA Houthalen-Helchteren is professioneel bestuur.

Een gemeente van de omvang van Houthalen-Helchteren verdient immers een bestuur dat op een ernstige en professionele manier bezig is met de eigen bevolking, met de aanwezige bedrijven en met de kandidaat-investeerders. Ook dient professioneel te worden omgegaan met de andere overheden.

Professioneel bestuur betekent dat elke schepen minstens halftijds bezig moet zijn met zijn/haar schepenmandaat zodat dit de dossierkennis en de kwaliteit van het bestuur te goede komt.

N-VA Houthalen-Helchteren wil het met kwaliteit in plaats van kwantiteit, want een coalitie met N-VA betekent één schepen minder en een besparing van ruim een half miljoen euro op 6 jaar.

Tegenover dit professioneel bestuur staat echter een rechten en plichten verhaal voor elke inwoner van de gemeente. N-VA wil volop werken aan veiligheid, integratie en respect voor de buurt.

Zo zullen o.a. meer veiligheidscamera’s in het straatbeeld verschijnen. Voor dit idee is een overgrote meerderheid van de bevolking gewonnen, zo bleek uit de enquête die het studiebureau MAS uit Leuven recent heeft uitgevoerd.

“Met deze focus van professioneel bestuur en betere rechten en maar ook plichten voor onze inwoners, gaan we radicaal voor een zeer tastbare verandering in het straatbeeld van onze gemeente”, aldus huidig schepen, lijsttrekker en kandidaat- burgemeester Peter Timmermans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is