De Plas opent vanaf zondag opnieuw onder strikte voorwaarden

Op 14 augustus 2020

Na de sluiting vanaf dinsdag 11 augustus heeft de crisiscel na een constructief overleg met de fractieleiders van de gemeenteraad een constructief voorstel uitgewerkt. De crisiscel besliste vandaag, na overleg met het schepencollege, politie CARMA en de gouverneur, om de Plas opnieuw te openen vanaf zondag 16 augustus.

Dit zal gebeuren onder zeer strikte voorwaarden om de veiligheid van de bezoekers van de zwemzone te garanderen. Zowel op het vlak van gezondheid in deze coronatijd als op het vlak van persoonlijk respect zijn dit twee belangrijke pijlers.

De volgende maatregelen worden getroffen:

  • Het aantal bezoekers aan de Plas wordt beperkt tot 750.
  • Dit wordt gecontroleerd aan de hand van bandjes die aan de ingang uitgedeeld worden, door de inzet van bewakers en door middel van toegangscontrole aan de Binnenvaartstraat.
  • De Plas zal enkel tussen 10 en 20 uur toegankelijk zijn voor bezoekers.
  • Politie CARMA bewaakt de veiligheid via intensieve controles en zal gepaste maatregelen nemen tegen bezoekers die zich niet aan de geldende gedragsregels houden. 
  • Omwille van de beperkte capaciteit richten we ons vooral op de lokale bevolking. Dit begeleiden we via onze sociale media.

We wijzen er ook op dat momenteel code oranje geldt in het hitte- en ozonplan en dat dus de algemene mondmaskerplicht opnieuw geldt voor verplaatsingen aan de Plas.

Op langere termijn werken we samen met de fracties een concreet plan van uitbating uit om de veiligheid van de Plas in de zomer 2021 maximaal te kunnen garanderen.

Indien de genomen maatregelen onvoldoende blijken om de bezoekers veilig te ontvangen, gaat de Plas onherroepelijk opnieuw dicht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is