Minister Weyts investeert fors in basisschool Lillo's Klavertje

Op 8 mei 2020

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 101.252,11 in Lillo's Klavertje in Houthalen-Helchteren. Vlaanderen investeert deze regeerperiode een half miljard extra in schoolinfrastructuur. Die investeringsgolf zal ook in Houthalen-Helchteren voelbaar zijn. “Ook het onderwijs in onze gemeente zal mee kunnen genieten van deze investeringen, zo is er meer dan 100.000 euro voorzien voor verbouwingswerken aan de kleuterschool van Lillo's Klavertje. Goed en welgekomen nieuws dus!” aldus het N-VA-bestuur bij monde van haar voorzitter Guy Schrooten.  

Scholen uit het gemeentelijk, stedelijk en provinciaal en vrij onderwijs kunnen financiële steun krijgen van de Vlaamse Overheid om schoolgebouwen te bouwen of te renoveren. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Daarmee investeert minister Weyts deze legislatuur 3 miljard euro in scholenbouw. De focus ligt in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zullen zijn. Maar natuurlijk blijft er ook oog voor de andere noden.  

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert nu via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 101.252,11 in Lillo's Klavertje in Houthalen-Helchteren. Concreet gaat het om middelen voor de verbouwingswerken aan de kleuterschool.

“Terwijl er door iedereen hard gewerkt wordt aan de aanpak van de coronacrisis moet ook het reguliere beleid verder gevoerd worden”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “We ijveren voor excellent onderwijs in kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur.” 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is