Ruim 1,5 miljoen euro voor nieuwe fietsinfrastructuur in Houthalen-Helchteren

Op 20 april 2017

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau – en dat gaan we ook in Houthalen-Helchteren merken. Nog in deze bestuursperiode (tot 2019) is er 1,525 miljoen euro Vlaams geld vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Houthalen-Helchteren. “Geweldig nieuws voor de fietsers”, zeggen Carlo Kesters, voorzitter van N-VA Houthalen-Helchteren en Vlaams Parlementslid Lies Jans (N-VA). “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger”.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. In 2017, 2018 en 2019 wordt de magische (en lang onbereikbare) kaap van 100 miljoen euro per jaar telkens gerond. Nu is er ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Houthalen-Helchteren.

N-VA Houthalen-Helchteren ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen”, zegt voorzitter Carlo Kesters. “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente. N-VA Houthalen-Helchteren heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor de aanleg van fietspaden tussen de Transportlaan en Toeristische Weg. We hebben dit ook aangekaart bij minister Weyts”.

Uit het Fietsinvesteringsplan van minister Weyts blijkt dat er nog deze bestuursperiode (tot 2019) 1,525 miljoen euro Vlaams geld is vastgelegd voor gloednieuwe fietsinfrastructuur, voorbereidende studies of onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in onze gemeente. Het gaat puur om Vlaams geld voor de fietspaden langs de gewestwegen op het grondgebied van Houthalen-Helchteren, dus bovenop de middelen die het lokale bestuur vrijmaakt voor de fietspaden langs de lokale wegen.

Concreet gaat het om bijvoorbeeld alleen al om ruim 300 000 euro in 2017 voor de aanleg van nieuwe fietspaden en verlichting tussen de Transportlaan en de Toeristische Weg, maar ook elders wordt er geld vrijgemaakt om de infrastructuur te verbeteren.

Hier zaten veel fietsers in Houthalen-Helchteren al lang op te wachten”, besluiten Carlo Kesters en Lies Jans tevreden. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaamse investeringsbeleid”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is